UA-118344635-1

Смесители Видима

Смесители

 

Материали


Основен материал за смесителните батерии с търговска марка Vidima е месинг с постоянен и контролиран състав, отговарящ на Европейските норми. Месингът, произведен в Идеал Стандарт – Видима, е с ниско съдържание на олово, значително под нормата 1,6%. Компанията гарантира на своите клиенти изключително високо качество на материалите и безопасност за здравето при употреба.
Click технология

Покрития


За да придаде на изделията си красивия огледален блясък, така характерен за смесителите Vidima, компанията използва утвърден метод на електрохимично галванизиране. С модерно оборудване се постигат изискванията на Европейските норми и стандарти EN 248, DIN 50021, ISO 9927, ISO 5002, а именно висококачествено покритие от никел с дебелина от 12,6 до 15,3 микрона и от хром с дебелина от 0,327 до 1,470 микрона. Пластмасовите детайли се галванизират след предварително помедняване на повърхността, което осигурява трайно и естетическо покритие.
Click технология

Керамичен затварящ механизъм


По-голямата част от смесителните батерии Vidima са снабдени с керамични затварящи механизми 40 и 47 mm Ideal Standard. Нека припомним, че Ideal Standard е компанията, която внедри керамичния диск като уплътнителен елемент и стана предвестник на технологичната революция в областта на смесителите. Днес над 320 млн. керамични механизми Ideal Standard са вложени в смесители от целия свят. Те непрекъснато се усъвършенстват не само по отношение на дълговечност и надеждност, а и в посока на подобрен комфорт, икономичност и безопасност при употребата. Последната иновация, керамичният затварящ механизъм с CLICK система, предоставя на потребителя усъвършенствана функция за контрол на температурата на топлата вода, водоспестяваща функция и увеличена работна зона на ръкохватката 120°, като улеснява контрола на температурата в зоната на комфорт (34°C-42°С).
Система за лесен монтаж Top FixСистема за лесен монтаж Top Fix


Тази система осигурява бърз и лесен монтаж на стоящите смесители. Смесителят се поставя в съответния отвор на мивката, а през отвора на повдигача на изпразнителя се притяга към мивката с помощта на специално ключе, намиращо се в опаковката. Easy Fix. Тази система осигурява лесен монтаж на смесителите, благодарение на специалната конструкция на гумената подложка и металната шайба. Това ви позволява да затегнете гайката върху шпилката бързо и без помощник.


Вграден аератор


Вграден аератор


Вграденият в чучура аератор (VidimaStorm) придава елегантен вид на смесителя, без да нарушава изчистената линия на дизайна. С ключе, което се намира в комплекта, лесно и удобно се обслужва смесителя при подмяна или почистване на аератора. По този начин аераторът е защитен от вандали и прави смесителя подходящ за използване на обществени места.
Скрито присъединяванеСкрито присъединяване


Всички стенни смесители са със стандартно присъединяване към водопроводната мрежа с гайки и холендри. В някои колекции смесители (VidimaLux, VidimaStorm) се прилагат нов тип розетки, които скриват холендровите гайки. При други (SevaMix) се използват цилиндрични гайки с цел пълното скриване на холендрите от розетката. Скритото присъединяване подобрява естетиката на смесителя, а също така има отношение към лесното поддържане на чистота.